Коливання оболонкових конструкцій з приєднаними масами - Легостаєв, А. Д.; Гречух, Н. А.; Яковенко, О. О. (КНУБА, 2012)
Запропонована методика побудови скінченноелементних моделей з урахуванням нерегулярностей типу «приєднана маса» в задачах про власні коливання континуальних конструкцій. Регулярність сіткової області моделі забезпечується шляхом введення особливих СЕ, яким надається статус "включення". Обчислені значення частот власних коливань пластини з приєднаними масами порівнювались з тими, що отримані аналітичними методами
Keywords: коливання оболонкових конструкцій; приєднана маса; коливання циліндричних оболонок; метод скінченних елементів ( МСЕ ); 539.3; 624.074.4