Проблеми збереження римо-католицьких храмів у малих містах та селах Тернопілля - Дячок, О. М. (КНУБА, 2018)
Проводиться аналіз і стан збереження католицьких костелів у малих містах і селах Теребовлянського району Тернопільської області, де відсутні римо-католицькі парафії. Виявлено, що більшість із них знаходяться у занедбаному стані, а покинуті храми руйнуються. Реставраційно-охоронні роботи у них не ведуться. Досліджено, що храми, які перейшли у підпорядкування місцевим греко- католицьким або православним громадам відновлюються, але, на жаль іноді безконтрольно перебудовуються.
PROBLEMS OF PRESERVATION OF ROMAN CATHOLIC CHURCHES IN SMALL TOWNS AND VILLAGES OF TERNOPIL REGION
Проблемы сохранения римско-каталических храмов в малых городах и селах Тернопольщины
Keywords: римо-католицькі храми; костели; сакральна архітектура; реставрація; римско-католические храмы; костелы; сакральная архитектура; реставрация; the Roman Catholic churches; churches; sacral architecture; restoration; 726 (477.84)