Врахування впливу дотичних напружень в системі "віброплощадка – бетонна суміш – привантажувач" - Гарнець, В. М.; Косминський, І. В. (КНУБА, 2006)
При роботі системи «віброплощадка – бетонна суміш –привантажувач» основна енергія витрачається на подолання сил опору, які виникають при взаємодії робочих органів з оброблюваним середовищем. Сили опору містять у собі різні за природою та механізмом виникнення складові. Це, перш за все, реакція шарів бетонної суміші при її деформування, яка проявляється по різному в процесі ущільнення.
Keywords: віброплощадка; суміш бетонна