Сучасна практика шкіл Марії Монтессорі в Україні - Шейко А.С.; Корчова Г.Л. (Ліра-К, 2026)
Методика М. Монтессорі почала впроваджуватися в Україні у 1990-х роках після здобуття незалежності. Освітяни та батьки все більше звертали увагу на альтернативні системи навчання, які сприяють розвитку самостійності та критичного мислення у дітей. Перші офіційні школи М. Монтессорі в Україні з’явилися завдяки ініціативам приватних освітніх закладів та міжнародних організацій, які сприяли їхньому розвитку.
Keywords: практика шкіл; Україна; Марія Монтессорі