Доступне житло: задачі оптимізації типологічної структури квартирного фонду - Гнесь, І. П. (КНУБА, 2010)
Аналізується ситуація з формуванням доступного житла в Україні. На основі результатів спеціальних соціологічних досліджень серед респондентів, які складають аудиторію споживачів соціального і доступного житла, виявляються преференції стосовно різних варіантів вирішення проблеми доступного житла, в залежності від загальної площі квартири, її вартості, способу виплати, матеріальних можливостей майбутніх мешканців. Запропоновано три категорії доступного житла, в тому числі малометражного, запровадження якого суттєво розширить аудиторію потенційних споживачів доступного житла. Ключові слова: соціальне і доступне житло, політика, квартира, площа, вартість, проектні норми, планування, споживач, опитування, можливості.
Keywords: соціальне і доступне житло; політика; квартира; площа; вартість; проектні норми; планування; споживач; опитування; можливості; 728.22