Концептуальні засади поділу влади та розподілу владних повноважень у сучасній Україні – основа формування цілісної системи державної влади та забезпечення її дієздатності - Головатий, Микола Федорович (Бескиди, 2018)
В процесі розбудови власної державності в сучасній Україні однією з найважливіших постає проблема формування нової моделі державної влади, що є основою політичної системи, політичного режиму, взаємин держави і громадянського суспільства. Історична практика, сучасний досвід реалізації державної влади, найперше у країнах Європи, підтверджує, що цілісність, дієздатність та ефективність державної влади надає оптимальні можливості для захисту і реалізації прав і свобод громадянина, поступального соціально-економічного розвитку держави і соціуму загалом, раціональної інтеграції країни у світовий простір задля ефективного співробітництва з іншими країнами.
Keywords: державна влада; розподіл владних повноважень; 342.5