Ймовірнісна інтерпретація механічного руху - Клапченко, В. І.; Тесля, Ю. М. (КНУБА, 2011)
Ймовірнісний підхід до описання поступального руху макротіл вказує на появу додаткових упорядковуючих ефектів, орієнтованих в напрямі руху тіла.
Keywords: релятивістська область; ймовірнісний підхід; анізотропія механічного руху; 53.03