Розробка комп'ютерних ігор з нелінійним сюжетом - Овдій, Ростислав; Гоц, Владислав (КНУБА, 2025)
У роботі досліджується процес створення комп’ютерних ігор з нелінійним сюжетом. Розглянуто еволюцію інтерактивних наративів, особливості побудови сюжетних дерев, використання механізмів «вибір – наслідок» , роль штучного інтелекту у формуванні динамічного сценарію . Проаналізовано приклади комерційно успішних проєктів, визначено основні проблеми та перспективи розвитку цього напряму. Показано, що поєднання технологій програмування, літературної творчості та геймдизайну формує міждисциплінарну основу для розвитку індустрії.
Keywords: комп’ютерні ігри; нелінійний сюжет; інтерактивний наратив; геймдизайн; штучний інтелект