Етнокультурні засади розвитку сучасної архітектури України : регіональна своєрідність в умовах глобалізму - Антощук, Тетяна Іванівна (Бескиди, 2017)
Проблема шляхів розвитку сучасної архітектури давно вийшла за межі окремих держав і набула характеру міжнаціональної проблеми. Перед багатьма державами світу сьогодні гостро постала проблема вибору між глобалістськими тенденціями, в тому числі в культурі та архітектурі, та регіональною ідентичністю та збереженням власних культурних традицій.
Keywords: сучасна архітектура; культурні традиції