Акваторії Києва: втрати, здобутки та шляхи відродження - Дьомін, М. М.; Михайлик, О. О. (КНУБА, 2020)
Ретроспективно розглянуто стан річкових екосистем міста Києва з акцентом на сучасних екологічних проблемах. Важливість акваторій в умовах міста порівняно з кровоносною системою людського організму. Запропоновано заходи з відродження прибережних територій Києва.
Water areas of Kyiv: losses, gains and ways of revival
Keywords: кровоносна система міста; річка Дніпро; малі річки Києва; озера системи Опечень; Київська Венеція; екологічна система річки; кровеносная система города; речка Днепр; малые реки Киева; озера системы Опечень; Киевская Венеция; экологическая система реки; circulatory system of the city; river Dnieper; small rivers of Kiev; lakes of the Opechen system; Kiev Venice; ecological system of the river