Монтаж магістральних газопроводів на газовидобувних підприємствах: виклики війни та світовий досвід енергоощадного будівництва - Лінченко, Юлія; Чепурний, Володимир (КНУБА, 2025)
У статті розглядаються сучасні виклики, що постали перед газовидобувною галуззю України в умовах російської агресії, зокрема у сфері монтажу магістральних газопроводів. Проаналізовано світовий досвід енергоощадного та економічно ефективного будівництва трубопровідної інфраструктури. Запропоновано шляхи адаптації міжнародних практик до українських реалій.
Keywords: газ; газопровід; магістраль; газовидобувна галузь; монтаж газопроводів