Інтелектуальні методи проєктування та вибору річстакерів у системах контейнерної логістики - Гурєєв, Костянтин Юрійович; Кривченков, Павло Олександрович; Балака, Максим Миколайович (УкрДУЗТ, 2025)
У роботі представлено підходи до інтелектуального проєктування та вибору річстакерів у контейнерній логістиці. Розроблена методика поєднує кінематичне та динамічне моделювання підйомно-поворотних механізмів із алгоритмами предиктивного керування та цифрової діагностики. Паралельно запропоновано багатокритеріальну методику вибору моделі річстакера, що враховує енергетичні, технічні, економічні та експлуатаційні показники. Інтеграція цих підходів формує інтелектуальний життєвий цикл машини, забезпечує підвищення продуктивності логістичних операцій, зниження енергоспоживання та підвищення безпеки, а також створює основу для впровадження цифрових платформ керування та цифрових двійників.
Intelligent methods for designing and selecting reach stackers in container logistics systems
Keywords: річстакер; інтелектуальне керування; кінематичне моделювання; предиктивне керування; цифрова діагностика; багатокритеріальна оцінка; енергетична ефективність; технічна продуктивність; цифровий двійник; контейнерна логістика