Ідентифікація загроз та ризиків економічної безпеки територіальних громад - Гончар, В. В. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Україні процес децентралізації, який розпочався в 2014 році, значно змінив управлінську та фінансову структуру держави. Територіальні громади отримали більше повноважень і ресурсів для самостійного управління своїми економічними процесами, що підвищує значення забезпечення їх економічної безпеки. Сучасні територіальні громади стикаються з численними викликами, такими як економічна нерівність, демографічна криза, безробіття, зниження рівня інвестиційної привабливості, корупція та місцеві природні катастрофи. Всі ці фактори потребують розробки комплексної системи економічної безпеки, здатної мінімізувати ризики для економічної стабільності. Система забезпечення економічної безпеки територіальних громад повинна враховувати специфіку кожної громади та застосовувати адаптовані механізми захисту від внутрішніх і зовнішніх загроз.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА; економічна безпека; територіальні громади; 338.24:351.863]:352.075