Роль зелених насаджень в організації комфортного міського середовища - Войко, Н. Ю.; Добровольская, О. Ю. (КНУБА, 2017)
В статті розглянуті основні функції та значення зелених насаджень в містобудуванні. Порушені питання поліпшення мікроклімату та санітарногігієнічних умов в місті, покращення психофізичного стану людей, збагачення архітектурного вигляду міської забудови завдяки використання зелених насаджень, освітлені питання їх застосування в інженерному благоустрої міст.
Keywords: зелені насадження; озеленення; деревна рослинність; міське середовище; санітарно-гігієнічні умови; інженерний благоустрій міст; ландшафтна організація території