Територіальне планування як інструмент розвитку прикордонних регіонів України - Музиченко, Ганна В'ячеславівна (Бескиди, 2017)
Територіальне планування є сучасним інструментом забезпечення сталого розвитку регіонів, оскільки враховує три складові у їх взаємозв’язку та взаємозалежності: довкілля, населення та господарство. Територіальне планування в Україні знаходиться в сфері впливу державної регіональної політики, є її провідним чинником, який впливає на інші процеси та сфери соціально-економічного та екологічного розвитку регіонів і окремих територій.
Keywords: територіальне планування; регіон; прикордонний регіон; 711.27:332.14(477)