Зміни в оподаткуванні та здачі звітності ФОП у лютому 2025 - Чернявська, Юлія (КНУБА, 2025)
Спрощена система оподаткування (ССО) стала ключовим інструментом державної підтримки малого бізнесу в Україні, поєднуючи фіскальні функції зі стимулюванням економічної активності. Запроваджена з метою зниження адміністративного навантаження та оптимізації податкових зобов’язань, вона забезпечує спрощений облік і звітність для суб’єктів господарювання. Останнім часом, під час воєнного стану вона неодноразово змінювалася. Проаналізуємо останні зміни законодавства України для малого бізнесу в порядку нарахування та сплати податків, лімітів та строків здачі звітності і особливостей їх форм.
Keywords: малий бізнес; суб’єкт господарювання; оподаткування; здача звітності