Розвиток міст та його вплив на процеси функціонування прилеглих територій - Яценко, В. О. (КНУБА, 2016)
Проаналізовано процеси зростання міст та визначено проблемні фактори впливу на оточуюче середовище – приміську зону. Розглянуто інтеграційні процеси між містом і передмістям, виділено переваги та негаразди процесу з можливим шляхом покращення ситуації.
Keywords: урбанізація; приміська зона; групова форма розселення; місто; село; Генеральна схема; інтеграційні процеси; urbanization; suburban zone; group form of settlement; city; village; General chart; integration processes