Особливості синтезу мистецтв радянської архітектури України ХХ століття - Авдєєва, М. С.; Авдєєва, Н. Ю. (КНУБА, 2019)
У статті розглянуто синтез мистецтв в архітектурі України, його властивості, спираючись на архітектурні, художні, монументальні особливості стилів, починаючи з модернізму першої половини ХХ ст., постмодернізму, декоративізму та інших стилістичних напрямків кінця ХХ ст., на прикладах об‘єктів архітектури, скульптури, живопису, монументально-декоративного мистецтва. Обґрунтована доцільність узагальнення особливостей синтезу мистецтв майже 100-річного терміну розвитку країни. на основі соціальнополітичних, історичних подій з метою популяризації культурної спадщини.
Peculiarities of Synthesis of Arts in Architecture of Ukraine XX Century.
Keywords: архітектура; архітектурне середовище; стиль; синтез мистецтв; скульптура; живопис; монументально-декоративне мистецтво