Розробка блоку зворотного зв'язку для реалізації оптимальних законів руху мостового крана - Ловейкін, В.; Ромасевич, Ю.; Крушельницький, В. (КНУБА, 2016)
В роботі наведено принцип роботи розробленого блока зворотного зв'язку для системи керування краном, призначеного для визначення фізичних параметрів крана, зокрема довжини канату та маси вантажу для подальшої реалізації оптимальних законів руху механізму переміщення мостової балки крана, при яких динамічні навантаження, що діють на балку крана, зводяться до мінімуму.
Development of the block of feedback for implementation of optimum laws of the movement of bridge cranes
Keywords: мікроконтролер; блок зворотного зв'язку; мостовий кран; оптимальні закони руху; динамічні навантаження; енкодер; тензометр; microcontroller; feedback block; bridge crane; optimum laws of the movement; dynamic loadings; encoder; strain gage; 621.874