Геометричні моделі багатовимірних баз даних - Іванова, Л. С. (КНУБА, 2020)
У даній публікації окреслені задачі аналізу існуючих розробок в сфері візуалізації багатовимірних інформаційних образів, а також напрямки досліджень інформаційних моделей, їх систематизація і розробка комбінованих геометричних моделей багатовимірних баз даних. Цей напрямок досліджень є гостроактуальним в наш вік суцільної діджіталізаціі і тенденції візуалізації ефектів в процесі взаємодії людини з навколишнім світом. Візуалізація даних - завдання, з яким стикається в своїй роботі будь- який дослідник. Традиційні інструменти в цій галузі - графіки та діаграми, погано справляються із завданням візуалізації, коли виникає необхідність візуалізувати багатовимірну базу даних. Робота в цьому напрямку вимагає аналізу природи даних і систематизації або розробки способів формалізації даних, видів інформаційних моделей, способів геометричного відображення даних і способів трансформації, дослідження геометричних моделей багатовимірних баз даних.
Geometric models of multidimensional databases
Геометрические модели многомерных баз данных
Keywords: інформація; інформаційні процеси; візуалізація багатовимірних моделей; бази даних; геометричні образи; information; information processes; visualization of multidimensional models; databases; geometric images; информация; информационные процессы; визуализация многомерных моделей; базы данных; геометрические образы