Систематизация техногенных воздействий и структурные особенности живой материи - Панова, Е. В. (КНУБА, 2012)
Розглядаються принципи систематизації техногенних дій залежно від структурних особливостей живої матерії для більш точнішого прогнозування можливих негативних наслідків таких дій на довкілля і на складові живої матерії.
Keywords: техногенні дії; самоузгоджені системи; системи, що само організовуються; електромагнітні випромінювання; водний розчин електролітів; зміни в живих організмах; техногенные воздействия; самосогласованные системы; самоорганизованные системы; электромагнитные излучения; водный раствор электролитов; изменения в живых организмах; technogenic actions; self-congruent systems; systems; that independently get organized; electromagnetic radiations; water solution of electrolytes; change in living organisms