До методики гідравлічного розрахунку напірних перфорованих розподільчих трубопроводів систем водопостачання та водовідведення - Кравчук, А. М.; Кравчук, О. Я. (КНУБА, 2015)
Виконано аналіз існуючої методики гідравлічного розрахунку розподільчих напірних перфорованих трубопроводів систем водопостачання та водовідведення, приведено рекомендації для її вдосконалення, розглянуто приклад розрахунку
Keywords: перфорований трубопровід; втрати напору; змінна витрата; коефіцієнт витрати; гідравлічний коефіцієнт тертя; показник рівномірності збору