Порівняльний аналіз архітектурно- дизайнерських вирішень київських ресторанів з китайською кухнею - Горбик, О. Р.; Ярош, В. В. (КНУБА, 2012)
У статті проведений порівняльний аналіз архітектурно-дизайнерських вирішень існуючих у м. Києві 12 ресторанів з китайськоюкухнею. Розглянуті деякі питання вирішення генерального плану, функційногозонування, планування, оздоблення, прийнятих меблів та колористики в цихоб’єктах. Аналізується поєднання традицій національного китайськогозодчества та прийомів сучасного дизайну у формуванні просторової композиції ресторанних комплексів такого типу.
Keywords: архітектура; дизайн; інтер’єр; ресторан; підприємство громадського харчування; фен- шуй; китайська кухня; національні традиції; декоративні елементи; колористична гама; меблі та обладнання; оздоблювальні матеріали