Обгрунтування конструктивних особливостей низькоенергоємних динамічних робочих органів та навісок землерийних машин - Горбатюк, Є. В.; Тетерятник, О. А.; Пристайло, М. О. (КНУБА, 2015)
Розглядаються основні тенденції розвитку сучасних високошвидкісних робочих органів. Проаналізовані найпоширеніші шляхи розвитку сучасної будівельної та землерийної техніки як у світі, так і в Україні. Представлені найвідоміші конструкції динамічних робочих органів, що були розроблені на базі Київського національного університету будівництва і архітектури та конструкції нових робочих органів, що розроблялися протягом останніх років.
GROUND OF STRUCTURAL FEATURES OF DYNAMIC WORKING ORGANS USING LOW ENERGY AND HINGE-PLATES OF EARTHMOVERS
Keywords: дисковий робочий орган; кільцевий робочий орган; роторний робочий орган; конусна фреза; сила різання; енергоємність різання; питома продуктивність; дисковый рабочий орган; кольцевой рабочий орган; роторный рабочий орган; конусная фреза; сила резания; энергоемкость резания; удельная производительность; disk working organ; circular working organ; rotor working organ; cone milling cutter; cutting force; cutting power-hungryness; specific productivity