Удосконалення методів оцінки якості атмосферного повітря із використанням рослин-індикаторів та геоінформаційних технологій - Горова, А. І.; Бучавий, Ю. В.; Павличенко, А. В.; Миронова, І. Г. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
Досліджено стан атмосферного повітря м. Дніпропетровськ за допомогою методу «Cтерильність пилку» рослин-індикаторів. Проведено моделювання процесів переносу забруднювачів від основних джерел викидів промислових підприємств та картографування території міста за індексами забруднення атмосфери. Встановлено залежність між інтегральним показником ушкодження рослин-індикаторів та комплексним індексом забруднення атмосфери.
Keywords: джерела забруднення повітря; стерильність пилку рослин; індекси забруднення атмосфери; картографування територій; інтерполяція растрів; 504.5(477.63); 631.427.1