Перетворення архітектурно-містобудівних форм пенітенціарних закладів - Третяк, Ю .В. (КНУБА, 2011)
У статті висвітлено проблеми еволюції та розвитку архітектурного середовища пенітенціарних закладів. Розглянуто методологічні засади, закономірності перетворень та критерії моделювання середовища виправного закладу як складної архітектурної системи, яка еволюціонує.
Keywords: пенітенціарний заклад; архітектурне середовище; система архітектурного об'єкта