Кінематика смерчу і його взаємодія з поверхнями - Іванченко, Г. М.; Голуб, О. О. (КНУБА, 2005)
Смерч – вихор атмосферного повітря, який при швидкісному обертанні та поступальному русі на своєму шляху завдає значних пошкоджень легким спорудам.
Keywords: смерч; кінематичні характеристики