Індекс найближчого сусідства як агрегована характеристика просторової організації об’єктів історико-культурної спадщини - Червона, О. В. (КНУБА, 2015)
Розкривається зміст просторової характеристики об’єктів історико-культурної спадщини, як одного з двох основних факторів оцінки цінності історичних територій, через індекс найближчого сусідства. Розкривається зміст цього поняття, метод розрахунку та наводяться приклади визначення на основі малих міст.
Keywords: індекс; агрегована характеристика; просторова організація; історико-культурна спадщина; 711.4:504