Методика дослідження та розрахунку універсальних машин для підготовчих робіт – навантажувачів - Мариніч, Вадим; Ручинський, Микола (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто класифікацію, конструктивні особливості та сфери застосування навантажувачів у будівельному виробництві. Подано базові формули для розрахунку продуктивності та приклад інженерного обчислення для підготовчих робіт.
Keywords: навантажувач; підготовчі роботи; продуктивність; цикл; ковш; логістика будівництва