Про вплив соціально-демографічної структури і купівельної спроможності міського населення України на номенклатуру і планування сучасного житла - Бачинська, Л. Г.; Стогній, А. (КНУБА, 2009)
У статті розглянуті особливості сучасної міської соціальної демографії на прикладі м. Києва, зайнятості городян у різних професійних галузях та їх купівельна спроможність, яка відбивається на попиті комерційного житла. Встановлений вплив перерахованих аспектів на архітектуру сучасного житла, надані рекомендації і пропозиції щодо вирішення проблеми, що виникла.
Keywords: житло сучасне; архітектура сучасного житла; демографія соціальна міська; житло комерційне; галузі професійні; Київ