Моделі оптимізації організаційних процесів будівельного виробництва підрядних підприємств України - Радкевич, Анатолій Валентинович; Арутюнян, Ірина Андріївна; Сайков, Данило Володимирович (КНУБА, 2018)
У сучасних умовах розвитку будівельного сектору на ринку України виникає необхідність в оптимізації організаційного процесу будівельного виробництва на всіх його етапах. Така потреба обґрунтовується низкою визначальних чинників, зокрема відсутністю структурованості організаційних процесів, оперативної роботи функціонального апарату будівельного виробництва, чіткого взаємоув’язання вхідних даних і кінцевих результатів (продуктів) учасників виробництва. Актуальним є наукове обґрунтування і вирішення проблеми оптимізації організаційних процесів будівельного виробництва, що дозволить мінімізувати строки зведення об’єктів і вартісні показники виробництва, підвищити рівень ефективності діяльності вітчизняних підрядних організацій. Визначено характерні ознаки вітчизняних підприємств з врахуванням сучасної кон’юктури будівельного ринку. Розглянуто математичні моделі оптимізації процесів організації будівельного виробництва. Показано доцільність впровадження програмних модулей як іноваційної моделі оптимізації для вирішення організаційних завдань будівельного виробництва.
Keywords: будівельний ринок; підрядне підприємство; будівельне виробництво; функціональний апарат; організаційний процес; модель оптимізації; програмний модуль; 69.003:658.387.4(477)