Стан питання та пропозиції щодо дослідження впливу відносної вологості деревини на міцність та деформативність нагельних з’єднань - Лисюк, С. А.; Шеремета, О. В. (КНУБА, 2017)
Розглядається проблема недостатньої вивченості поведінки нагельних з’єднань дерев’яних елементів при різних рівнях відносної вологості з’єднуваних елементів та подаються пропозиції щодо вибору параметрів дослідних зразків і методики їх досліджень.
Состояние вопроса и предложения по исследованию влияния относительной влажности древесины на прочность и деформативность нагельных соединений
Сondition of the questions and proposals for the studying of effect of moisture content of timber on mechanical properties of joints made with dowel-type fasteners
Keywords: нагельне з’єднання; відносна вологість деревини; 624.078.42:624.011.1