Використання методу розділення змінних (Фур'є) для розв'язування граничних задач нестаціонарної теплопровідності у багатошарових середовищах - Човнюк, Ю. В.; Чередніченко, П. П.; Москвітіна, А. С. (КНУБА, 2020)
Розглянуті питання нестаціонарної теплопровідності у багатошарових об’єктах. Запропонований розв’язок граничної однорідної задачі з нестаціонарними граничними умовами третього роду. У основу розв’язку покладені: метод розділення змінних Фур’є за власними функціями задачі та інтеграл Дюамеля. Запропонована формула розв’язку має явний вид і завдяки рекурентній формі запису основних співвідношень може бути корисною при чисельних розрахунках.
The use of the method of separation of variables (Fourier) for solving boundary problems of unstationary heat conductivity in a multilayer medium
Keywords: гранична задача; рівняння теплопровідності Фур’є; багатошаровий об’єкт; нестаціонарні граничні умови третього роду; boundary value problem; the Fourier heat equation; multi-object; unsteady boundary conditions of the third kind