Концептуальна модель управління людським капіталом у виробничiй it-організації на платформі нечітких множин - Крамський, Сергiй Олександрович; Руднiченко, Микола Дмитрович (КНУБА, 2017)
Розглянуто концептуальну модель оцінки компетентнісних навичок претендентів при формуванні виробничого складу корпоративної IT-організації з використанням нечітких множин. Проведено аналіз існуючих проблем підбору трудового персоналу в організаціях, діяльність яких пов'язана з розробкою програмного забезпечення різного спрямування. Описано характерні психотипи співробітників інжинірингових IT-організацій. Детально вивчено їх взаємодію при використанні узагальненого методу активізації творчої діяльності людського капіталу проекту. Наведено типологічний склад ролей, посад у сучасних IT-організаціях з рекомендованими соціонічними, технічними, організаційними типами для кожного виконавця. Розроблено нечітку модель оцінки компетентнісних навичок здобувача на роль, посаду у IT-організацію. Наведено базiси нечітких продукцій і тривимірна візуалізація залежностей вихідної змінної від вхідних даних розробленої нечіткої моделі.
Keywords: оцінка компетентнісних навичок; підбір персоналу; IT-організація; нечіткі множини; нечітка модель; 005.8:658.14