Аналіз впливу кута зміщення кривошипів на динамічні характеристики роликової формувальної установки із врахуванням дисипативних властивостей енергетично врівноваженого привідного механізму - Почка К. І. (КНУБА, 2025)
Для роликової формувальної установки з енергетично врівноваженим привідним механізмом розраховано навантаження в елементах її конструкції та приводу, отримано залежності для визначення зусилля в шатунах, яке необхідне для приведення в зворотно-поступальний рух формувальних візків, та нормальних реакцій напрямних руху формувальних візків на напрямні ролики в залежності від кута повороту кривошипів. При дослідженні навантажень використано двомасову динамічну модель роликової формувальної установки, в якій враховано силові та інерційні характеристики привідного двигуна і кожного з формувальних візків, жорсткість привідного механізму та його дисипація.
Analysis of the influence of the crank offset angle on the dynamic characteristics of a roller forming unit, taking into account the dissipative properties of an energy-balanced drive mechanism.
Keywords: роликова формувальна установка; привідний механізм; зусилля; момент; жорсткість; дисипація; динаміка