Аналіз містобудівного середовища м. Києва для будівництва сучасних сакральних об’єктів - Бачинська, О. В. (КНУБА, 2009)
В статті розглядається незадовільний стан розташування сучасних сакральних споруд у міському середовищі Києва, необхідність збереження історичних традицій розміщення сакральних об’єктів та характеристики кожної з трьох містобудівних зон Києва, особливості забудови яких необхідно враховувати при пошуку місця та проектуванні різноманітних храмових споруд.
Keywords: храм; середовище; сучасність; історія; переваги; a temple; environment; modernity; history; town-planning zone; lacks; advantage; містобудівна зона; вади