Визначення пружних параметрів реологічної моделі пневматичної шини - Пелевін, Л. Є.; Аржаєв, Г. О.; Салтовський, Б. Г. (КНУБА, 2004)
При дослідженні питань динаміки колісного рушія, постаченого пневматичною шиною (далі "шина"), останню, найчастіше, приймають у виді невагомого кільця, що має радіус, дорівнює вільному радіусу шини 0r , з'єднаного з ободом колеса радіально деформуються елементами, що представляють собою різні комбінації фундаментальних реологічних тіл (Гука, Ньютона, Сен-Венана [1]).
Keywords: визначення параметрів моделі пневматичної шини; моделі пневматичної шини