Про процес самоорганізації в містобудівній системі та його аналіз методом аналогій - Гоблик, А. В. (КНУБА, 2015)
Присвячена проблемі дослідження процесу самоорганізації у містобудівній системі. Наведено приклади виникнення явища самоорганізації у живій та неживій природі, у біосоціальних системах. З використанням методу аналогій І. Ньютона описано процес самоорганізації торгового-виробничого комплексу у місті.
Keywords: містобудівна система; динамічна природа; еволюційно – синергетична парадигма; самоорганізація; лавова лампа; потенціал просторово–часової організації території; градостроительная система; динамическая природа; эволюционно – синергетическая парадигма; самоорганизация; лавовая лампа; потенциал пространственно – временной организации территории; urban system; the dynamic nature; evolutionary – synergetic paradigm; self-organization; lava lamps; the potential of the spatial – time organization of the territory; 711.1