Активізація залучення аграрних закладів освіти до розвитку обслуговуючої кооперації на державному і регіональному рівні - Приліпко, Сергій Михайлович (Бескиди, 2018)
В Україні спостерігається активізація кооперативного руху у сільських територіальних громадах, зокрема, через поширення кооперативів. Відповідно до Закону України «Про кооперацію» [1] та Класифікації організаційно-правових форм господарювання ДК 002:2004 [2]обслуговуючий кооперативом є кооператив, який утворюється шляхом об'єднання фізичних та/або юридичних осіб для надання послуг переважно його членам, а також іншим особам з метою провадження їх господарської діяльності. Проведені дослідження свідчать, що існує ряд проблем, які стримують подальший розвиток суб’єктів обслуговуючої кооперації через неврегульованість механізмів їх функціонування та розвитку на державному і регіональному рівнях.
Keywords: децентралізація; кооперативний рух; сільські територіальні громади; аграрні заклади освіти