Напрямок та результати наукових досліджень секції експлуатації і ремонту - Полянський, С.К. (КНУБА, 2002)
На кафедрі експлуатації і ремонту будівельних машин (зараз кафедра МОТП) секцію експлуатації і ремонту очолив професор Канюка М.С. (колишній директор НДІ Будівельного виробництва). Ця секція умовно поділялась на два напрямки: ремонт і експлуатація. При кафедрі була організована лабораторія "Міністерства промислового будівництва", керівником якої був к.т.н. доцент Поповіченко Г.Д., завідуючий лабораторією Маляр А.П., старший науковий працівник доцент Биструшкін Г.С. Співробітники лабораторії за завданням міністерства займались розвитком та удосконаленням ремонтної бази міністерства на всій території України.
Keywords: експлуатація; експлуатація будівельних машин