Вплив іонів жорсткості та взаємний вплив іонів важких металів на ефективність їх сорбції на катіоніті - Гомеля, М. Д.; Трохименко, Г. Г.; Глушко, О. В. (КНУБА, 2017)
В роботі приведені результати досліджень сумісного іонообмінного вилучення іонів важких металів ( кадмію, нікелю, цинку та міді) з розчинів сульфатів даних металів сильнокислотним катіонітом КУ-2-8. Досліджено вплив концентрації іонів жорсткості, лужності та початкової концентрації іонів важких металів на перебіг процесів їх сорбції на катіоніті КУ-2-8. Вивчено процеси регенерації катіоніту від суміші катіонів важких металів розчином сірчаної кислоти.
Keywords: іонний обмін; іони жорсткості; кадмій; мідь; нікель; цинк; ионный обмен; ионы жесткости; кадмий; медь; никель; цинк; ion exchange; rigidity ions; cadmium; copper; nickel; zinc; УДК 628.33