Вплив архітектурного середовища на розвиток дітей з особливими потребами - Осичанський, Віктор (КНУБА, 2024)
Тези доповіді висвітлюють важливість архітектурного середовища для розвитку дітей з особливими потребами. Особлива увага приділяється принципам універсального дизайну та доступності, які сприяють створенню сприятливих умов для навчання та соціальної адаптації. Аналізуються ключові аспекти архітектурного середовища, такі як освітлення, просторове планування та естетичні параметри, які впливають на емоційний та когнітивний розвиток дітей. Підкреслюється необхідність інтеграції архітектурних рішень з педагогічними та психологічними підходами для забезпечення гармонійного розвитку дітей з особливими потребами.
Keywords: архітектурне середовище; універсальний дизайн; 727.14/.15