Системне моделювання ризику настання економічних і соціальних наслідків на техногенно навантажених територіях України - Кряжич, О. О.; Кременовська, І. В. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
У статті наведено авторський підхід до визначення економічних і соціальних наслідків, що виникають під впливом техногенного навантаження на окремі території держави. На підставі аналізу особливостей окремих територій України, що підпали під найсильніший техногенний та антропогенний вплив, виявлено залежності, які дозволяють систематизувати та прогнозувати виникнення і розвиток різноманітних економічних і соціальних наслідків. Окрему увагу приділено питанням правової бази в частині з’ясування перспектив мінімізації впливу негативних явищ у соціумі. Обґрунтовано висновки про можливість практичного використання підходу.
Keywords: модель; система; ризик; техногенно навантажена територія; екологічна безпека; господарська діяльність; 004.2; 330.131.7(477); 316.4.063(477)