Сучасні світові напрями розвитку атріумної архітектури громадського призначення - Сніжко, М. С.; Шило, Наталія Миколаївна (КНУБА, 2019)
У статті розглянуто сучасні напрями розвитку атріумної архітектури на прикладі світового та вітчизняного досвіду; виділено екологічну складову атріумного простору в структурі будівель; визначено функціональні характеристики атріуму в будівлях різного призначення. The article discusses the modern directions of the development of atrium architecture on the example of world experience; the ecological component of the atrium space in the structure of buildings was allocated; the functional characteristics of the atrium in buildings for various purposes are determined.
Keywords: greening; atrium architecture; typology extension; functional purpose; екологізація; атріумна архітектура; розширення типології; функціональне призначення