Юридичний аспект несанкціонованої забудови природно- заповідного фонду - Литвин, Олена Георгівна; Пасічнюк, Евгеній Васильович; Ярощук, Інна Володимирівна (КНУБА, 2019)
Питання охорони від забудови земель природно–заповідного фонду України, як частини особливо цінних земель потребує більш детального розроблення в юридичній науці. Реальний стан заповідної справи нині викликає занепокоєння. Через необізнаність, територіальну недоступність або просто небажання, кількість незаконно побудованих об’єктів на територіях природно-заповідного фонду та ПЗС прибережних захисних смуг досягає нових масштабів
Keywords: несанкціонована забудова; природно–заповідний фонд України; управління територіями; адміністративна відповідальність; законодавство України