Соціально-економічні, кліматичні та технічні передумови виникнення та формування критих гірськолижних комплексів - Карюк В. М. (КНУБА, 2012)
В статті визначені та описані передумови виникнення та формування критих гірськолижних комплексів. Проаналізована актуальність їх будівництва на Україні на основі розглянутого зарубіжного досвіду будівництва та експлуатації. Запропонована класифікація гірськолижних комплексів за об’ємно-планувальним вирішенням.
Keywords: зона осніження; гірськолижний спорт; критий гірськолижний комплекс; відкритий гірськолижний комплекс; частково відкритий гірськолижний комплекс; зона оснежения; горнолыжный спорт; крытый горнолыжный комплекс; открытый горнолыжный комплекс; частично открытый горнолыжный комплекс; snow zone; skiing; indoor ski resort; ski resort open; open partially ski resort