Математическая модель системы дискретного управления рабочим объемом аксиально-поршневых гидромашин в гидроприводах строительно-дорожных машин - Николенко, И. В.; Рыжаков, А. Н. (КНУБА, 2012)
Розроблено математичну модель системи дискретного керування робочим об'ємом аксіально-поршневих гідромашин, що використовуються в гідроприводах будівельно-дорожніх машин. Наведено результати чисельного моделювання перехідних процесів, що виникають в напірній лінії гідроприводу та лінії керуванніння робочим об'ємом при зміні робочого об'єму гідромотора з урахуванням використання двофазної робочої рідини.
Keywords: аксіально-поршневі гідромашини; дискретне регулювання; математична модель; перехідний процес; будівельно-дорожні машини; аксиально-поршневые гидромашины; дискретное регулирование; математическая модель; переходной процесс; строительно-дорожные машины; аxial-piston hydraulic machines; discrete control; mathematical model; the transition process of building and road machines; 681.523.4