Еволюція розвитку атріумних просторів в будівлях різних типів - Сніжко, М. С. (КНУБА, 2014)
У статті розкрито поняття терміну «атріум»; представлено етапи формування атріумної архітектури; розглянуто прототипи, що передували виникненню сучасної атріумної будівлі; систематизовано періодизацію розвитку атріумних просторів; розкрито порядок змін характеристик та функцій атріуму в структурі будинку; висвітлено актуальність розвитку атріумної архітектури в сучасному будівництві.
Keywords: артіум; прототип; атрій; енергоефективна архітектура; 721.05