Геофізичні проблеми будівництва в Україні - Кендзера, О. В. (ДНДІБК, 2016)
На території України існує небезпека від місцевих землетрусів і сильних підкорових землетрусів зони Вранча (Румунія). ІГФ НАН України проводить дослідження з вивчення будови і динаміки земних надр, розвитку методики визначення кількісних характеристик реальної сейсмічної небезпеки. Результати науково-дослідних робіт використано при формуванні державних нормативних документів в галузі сейсмології і сейсмостійкого будівництва, при визначенні сейсмостійкості житла, АЕС, ГЕС та інших важливих об'єктів.
Keywords: землетрус; сейсмічна небезпека; загальне і детальне сейсмічне районування; розрахункові акселерограми; сейсмостійкість; 550.34; 699.84