Мультиагентна оптимізація планування потоків дорожньої мережі: особливості мурашиного алгоритму - Гуцул, Т. В. (КНУБА, 2016)
Об’єкт дослідження – особливості розробки алгоритму мультиагентної оптимізації дорожньої мережі на основі порівняння існуючих мурашиних методів. В дослідженні обґрунтовано алгоритм та механізм його роботи. Пояснено необхідні вхідні дані та їх результуючий формат після виконання алгоритму. Зазначено прикладні програмні засоби для його практичної реалізації.
Keywords: мурашині алгоритми; мультиагентна оптимізація; планування доріг; ant colony algorithm; multiagent optimization; road planning